Turiştii fără certificat verde îşi anulează rezervările. Administratorii unităţilor speră să primească ajutor din partea statului

26 octombrie 2021, 19:02

Anulări pe bandă rulantă în judeţul Braşov după ce turiştii au aflat că nu se mai pot caza dacă nu au certificat verde COVID. Şi nici nu mai au voie să organizeze nunţi, botezuri sau alte evenimente private.

Turiştii care sună pentru rezervări au multe întrebări. Iar cei care nu au certificat verde sunt nemulţumiţi de măsurile luate.

Proprietarii unităţilor de cazare şi ai restaurantelor spun că turismul din România va fi serios afectat de noile restricţii. Şi se aşteaptă din nou la pierderi semnificative.

În staţiunea Vatra Dornei din Suceava este extrasezon şi sunt puţini turişti. Odată cu noile măsuri vor veni în număr si mai mic. Unii deja şi-au anulat sejururile.

Administratorii din turism speră să primească ajutor din partea statului în condiţiile în care veniturile se vor reduce şi vor fi nevoiţi să-şi trimită angajaţii în şomaj tehnic.

Potrivit noilor reguli stabilite de guvern, în unităţile de cazare au acces numai turiştii care pot dovedi cu certificatul verde că sunt vaccinaţi anti-Covid cu schema completă sau au trecut prin boală în urma cu cel mult şase luni. Accesul se face pe baza scanării codului QR.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite