Turismul în vremea pandemiei. În ce țări și în ce condiții puteți merge în vacanță

19 septembrie 2020, 21:06

Mai multe țări europene și-au deschis granițele în totalitate și românii sunt bineveniți. În FRANȚA, SPANIA, CROAȚIA, SUEDIA sau BULGARIA puteți merge fără să prezentați vreun test SARS-COV2 sau alte documente.

Atenție, însă! Regulile se pot schimba de la o zi la alta. În capitala Spaniei de exemplu, Madrid, de luni, 37 de zone au mai multe interdicții. Locuitorii vor avea voie să iasă din case doar pentru cumpărături esențiale, să meargă la serviciu sau la doctor.

Barurile și restaurantele se închid la ora 22:00. Așadar, evitați aceste zone dacă ajungeți în Madrid.

Sunt și țări care permit accesul românilor, însă în anumite condiții. AUSTRIA, GERMANIA, SERBIA, GRECIA și DANEMARCA cer documente. În primul rând, un test SARS COV2 negativ, nu mai vechi de 48 sau 72 de ore, în funcție de țară. ATENȚIE! Germania a inclus mai multe județe din România în zona roșie. Cetățenii care vin din aceste județe trebuie să stea în izolare 14 zile. Dacă au însă un test SARS-COV2 negativ, atunci nu se mai aplică regula.

Multe țări au luat însă măsuri drastice, iar românii sunt obligați să stea în izolare. 10 sau 14 zile. Nu vă luați biletul de avion până nu vedeți condițiile. E posibil să nu intrați, chiar dacă respectați cerințele. Ungaria, de exemplu, nu permite șederea cetățenilor străini, indiferent dacă vin din spațiul UE sau din alt loc. Finlanda, Republica Moldova și Ucraina au luat aceleași măsuri.

Dacă vă gândiți la puțin soare, plajă și mâncare bună, doar Turcia este mai permisivă. Nu aveți nevoie de teste sau alte documente. Sunt controale atât la graniță, cât și în aeroporturi, iar dacă e cineva cu simptome specifice COVID va fi testat gratuit.

În Israel nu puteți face plaja și nici nu puteți vizita Orașul Sfânt. Granițele sunt închise temporar pentru străini. Aceeași situație și în Tailanda. Țara din Asia de Sud-Est permite doar accesul avionelor care îi repatriază pe cetățenii tailandezi.

Ar mai fi o variantă să mergeți în Maldive. Sunt peste 30 de grade, vreme perfectă de plajă. Dar ca să intrați în țara din Oceanul Indian, trebuie să prezentați un test SARS-COV 2 nu mai vechi de 72 de ore și să completați online o declarație de sănătate.

Aveți grijă și la restricțiile impuse de autoritățile din țara noastră. La sosirea în România, este posibil să stați în carantină. De exemplu, dacă vă întoarceți din unele regiuni din Spania trebuie să vă autoizolați 14 zile. Găsiți toate datele pe site-ul Ministerului de Externe și pe cel al Institutului Național de Sănătate Publică.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite