Turismul, încă în impas din cauza pandemiei

8 mai 2021, 21:50

O vacanță în Europa în această vară este tot mai tentantă, în special pentru românii care s-au imunizat. Doar că numărul românilor cu schema completă de vaccinare e încă mic, puțin peste două milioane de persoane, iar organizațiile din turism cer soluții de la autorități. Propun ca persoanele care nu s-au vaccinat să nu mai fie obligate să stea în carantină atunci când se întorc din vacanță. Mai ales că țara noastră are acum un indice epidemiologic mult mai mic decât al multor țări preferate de turiștii români.

O variantă suplimentară este stabilirea unor protocoale prin care să se dea posibilitatea efectuării de teste PCR sau teste rapide antigen în aeroport de către persoanele care se întorc din țări cu indice peste cel stabilit la nivel național, la intrarea pe teritoriul României, cu exceptarea de la efectuarea carantinei pentru persoanele care au rezultat negativ la test.

Chiar și cu aceste modificări, e complicat pentru familiile cu copii obligate să stea în carantină alături de cei mici. La fel va fi şi la intrarea în alte ţări.

Operatorii de turism care vând sejururi pentru străinii care vin la noi cer un calendar de deschidere a turismului de la noi, după terminarea stării de alertă.

Autoritățile din turism au trimis în scris guvernului toate aceste nemulțumiri, însoțite de propuneri care vor fi analizate în perioada următoare.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite