Turism confortabil la cort şi la căsuţe

19 iulie 2020, 19:52

Brașoveanul Janos Kelemen și soția sa sunt împătimiți de călătoriile în natură, cazarea la cort şi viaţa liberã, departe de confortul unei construcţii.

În cãlãtoriile prin țară au văzut multe campinguri, unele foarte bine organizate. Iar de pe internet au aflat de conceptul „glam-ping”. Atunci şi-au spus cã trebuie sã facã şi ei ceva asemãnãtor în curtea casei care este suficient de mare.

Fiecare cort este amplasat pe o platformã din lemn şi are propria terasã cu masã, scaune şi un hamac. Corturile au curent electric, încãlzire, dar şi ventilatoare pentru zilele toride de varã.

Conceptul a prins imediat, iar anul acesta turiștii nu se lasă așteptați. Mulți au experiența mersului cu cortul la munte sau la mare și sunt curioși să testeze ceva nou. În glamping se poate caza oricine, din mai până în octombrie, cu condiția ca noaptea să nu fie mai frig de 3 grade celsius.

O noapte de cazare, pentru două persoane costă sub 200 de lei. Fiind în oraș, turiștii pot comanda mîncare, există restaurante în zonã, iar cu măşina se ajunge în centrul istoric al Braşovului în 5 minute.

Pe malul lacului Dorobat, lângă Iași – același concept de vacanță în mijlocul naturii și același aer romantic. Micile căsuțe în stil scandinav ridicate din materiale naturale oferă confort și discreție.

Anul acesta investiția pare să fi dat în sfârșit roadele mult așteptate.

Zona oferă și o mulțime de activități de recreere, de la plimbări cu barcă sau hidrobicicleta până la plajã și…pescuit.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Trei vești proaste despre vacanțele de anul acesta

România a pierdut un milion de turiști străini, în ultimii patru ani