Turismul balnear reînvie – Noi centre moderne de recreere și de tratament, la Băile Figa și Ocna Mureș. Investițiile se ridică la milioane de euro

17 noiembrie 2022, 21:09

Băile Figa

Băile Figa funcționau doar vara, când oamenii se puteau împacheta în nămol și face baie în apă sărată. Bazinele cu apă dulce sau sărată sunt acum acoperite și se pot face mai multe activități, sporturi și tratamente.

”E un proiect social. Beneficiarii pot intra gratuit și o parte va fi și cu costuri, ca să întreținem cheltuielile acestui centru”, ne-a explicat Nicolae Moldovan, primarul din Beclean.

În acest centru pot fi tratate persoane cu afecțiuni reumatice, depresie sau oboseală cronică.

”E o terapie multifuncțională Este o combinație de afecțiuni reumatice chiar și probleme de recuperare psihice. În primul rând, terapia prin apă, dar sunt și terapiile saline”, spune Letiția Vlăduțiu – medic primar psihiatrie.

A crescut și cererea de spații de cazare, dar și de produse alimentare făcute de localnici.

Ocna Mureș

Investiții tot de ordinul milioanelor de euro s-au făcut și la Ocna Mureș. Complexul care este aproape gata va avea trei bazine interioare și patru exterioare cu apă sărată și dulce. Şi o baza de tratament modernă.

”Cel mai mult a costat aparatura medicală, pentru că vrem să ne axăm pe partea medicală”, ne-a spus Silviu Vințeler – primarul orașului Ocna Mureș.

”Această investiție, cea mai mare de până acum, va crea satisfacție turiștilor care vin”, ne-a spus Ion Dumitrel – președintele CJ Alba.

Patru zone turistice au devenit recent stațiuni balneoclimaterice și se pot dezvolta cu fonduri europene. Tăşnad din Satu Mare, Băi Moineşti din Bacău, Lacul Sărat din Brăila şi Borsec, în Harghita. 29 de stațiuni erau deja acreditate în toată țară.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite