Turiștii pot vizita casa din Viscri a regelui Charles al III-lea. Administrator: Toată lumea e curioasă să vadă patul în care dormea regele

15 aprilie 2023, 17:46

Viscri a devenit o destinaţie pentru petrecerea Paştelui datorită Regelui Charles al III lea. Turiştii vin aici să vadă măcar din exterior căsuţa albastră cu ferestre verzi a monarhului britanic.

De la 1 Aprilie, casă Regelui Charles din comună Viscri, județul Brașov, a fost deschisă publicului. Vizitatorii pot găsi aici două expoziţii permanente care vorbesc despre originile din Transilvania ale monarhului britanic, dar şi despre marea lui pasiune: România.

Mihai Grigore, administrator, ” Casa Prinţului de Walles din Viscri”: O să fie toate zilele acestea deschis şi duminică şi luni. Avem o echipă faină de oameni în sat şi ei au vrut şi mi s-a părut o idee bună să poată fi deschis pentru cei care o să vină în perioada aceasta în sat.

Turiştii pot afla aici care sunt legăturile de sânge ale Regelui Charles al III lea cu Familia Regală a României, datorită Reginei Maria şi a Regelui Mihai. Sunt expuse fotografiile cu Prinţul Philip, tatăl monarhului britanic, care a fost adus în România să-i fie partener de joacă Regelui Mihai, când era copil.

Nu a fost uitată nici Claudia Rhedey, stră-stră-străbunica lui Charles, din Sângeorgiu de Pădure, sau chiar Vlad Ţepeş, cu care monarhul britanic se laudă că se înrudeşte. Dar toată lumea e curioasă să vadă patul în care dormea regele, care va fi încoronat la Londra peste trei săptămâni.

Mihai Grigore, administrator, ” Casa Prinţului de Walles din Viscri”: De două ori a dormit acolo, odată o perioadă mai lungă, o săptămână, o dată două noţi sau trei nopţi. Alea sunt paturile tradiţionale săseşti. Da, sunt unele simple de o persoană şi cel dublu şi cel suprapus, da. E o persoană normală, foarte modestă şi foarte simplă. Asta şi caută în principiu, un loc simplu şi nemodernizat, de aceea a şi luat casă de aici.

În şură şi încăperile mobilate simplu, ca în urmă cu 200 ani, au fost adunate costume tradiţionale, lucrările pictorilor britanici aduşi de Charles în Transilvania să picteze florile şi plantele de aici. E şi locul în care copiii din sat vin să înveţe ce înseamnă tradiţia locului.

Mihai Grigore, administrator, ” Casa Prinţului de Walles din Viscri”: Regele Charles are o legătură foarte strânsă, de suflet cu Transilvania şi cu Viscri, cu toată zona această, el se va ocupa în continuare de casă şi toate proiectele pe care noi le facem în Viscri sunt direct în relaţie cu Regele Charles.

Casa este proprietatea Fundaţiei Prinţului Charles şi va rămâne deschisă până în octombrie.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite