Turiștii români din Kos și Bodrum nu au fost afectați de seismul de magnitudine 6,7 din Marea Egee

21 iulie 2017, 21:49

Turiștii care au ales insula Kos s-au ales cu o sperietură zdravănă. De frica unui nou cutremur, au rămas în fața hotelurilor, sub cerul liber. Portul şi aeroportul au fost închise, iar mai multe străzi au fost inundate sau blocate.

Știrile TVR au primti imagini de la o familie de români cazată într-un hotel chiar pe malul mării. În interior, totul e distrus, spun omenii. Au fost lăsați, totuși, să își recupereze bagajele. Pentru că au un copil, au preferat să se mute într-un alt hotel, pe cont propriu.

Și turiștii români cazați în hotelurile din Bodrum spun că s-au speriat când pământul a început să se miște. Nu au avut însă probleme, pentru că hotelierii şi asistenţii turistici le-au sărit imediat în ajutor.

Sâmbătă, alte chartere pleacă spre Kos şi Bodrum.

Cei care se gândesc să renunțe la vacanță trebuie să știe că, cel mai probabil, nu își vor primi banii înapoi, nici măcar în baza unei asigurări, pentru că nu acoperă astfel de evenimente. În plus, reprezentanții din turism dau asigurări că nu sunt probleme nici din perspectiva hotelurilor, nici din perspectiva zborurilor.

Un cutremur de magnitudine 6,7 a semănat panica, noaptea trecută, în două renumite destinații de vacanță: insula Kos din Grecia și stațiunea Bodrum din Turcia. Au murit doi oameni – un turist suedez și unul turc. 200 de răniți au primit îngrijiri medicale.

Cutremurul a avut loc în plină noapte, la ora 1.30.

Epicentrul a fost în Marea Egee, între Bodrum și Kos, la o adâncime de 10 kilometri.

Și în Kos și în Bodrum, pe țărmul Egeei, a crescut brusc nivelul apei – un tsunami în miniatură, de 70 de centimetri, care a răsturnat ambarcațiunile, a inundat străzile din apropiere și a adus la mal tot felul de resturi.

În localitățile afectate de cutremur își petreceau vacanța peste 200.000 de turiști.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite