Turiștii au profitat de vremea bună și au luat cu asalt pârtiile pe schiuri, pe placă sau cu săniuța

31 ianuarie 2021, 19:56

Predeal, supranumită stațiunea taberelor, a fost plină de turiști, mai ales de copii, care se bucură din plin de zilele de vacantă.

Peste o mie de copii sunt aștepți să ajungă la Predeal începând de joi, pentru lecțiile de schi. Cu greu mai poate fi găsit un loc liber.

La Predeal, toate pârtiile și instalațiile pe cablu sunt deschise. Și, un mare avantaj: la ora de vîrf la unele instalații de transport cablu se stă la coadă maxim zece minute.

Și stațiunea Păltiniș este plină de copii, schiori în devenire. Unii se lăudau că sunt deja experți.

Și aici, timpul de așteptare la telescaun ori teleski este de câteva minute, motiv pentru care fiecare turist poate face cel puțin zece coborâri pe zi.

Lipsa locurilor de parcare din stațiuni, dar și comoditatea, îi determină pe unii turiști să parcheze în cele mai neașteptate locuri. Un șofer și-a lăsat mașina chiar la baza pârtiei Popicărie din Sinaia. Fără să îi pese că pârtia este folosită în special de copiii cu săniuța sau de cei care iau lecții de schi. Cu gândul la schi, oamenii uită însă repede de neplăceri. Salvamontiștii le atrag însă atenția că trebuie să fie atenți, mai ales că există risc de producere a avalanșelor.

Traseele montane și cele de creastă de pe Făgăraș, Iezer, Piatra Craiului și Leaotă sunt și vor rămâne închise până la sfârșitul iernii. Potecile nu mai sunt vizibile, la fel ca și majoritatea semnelor de marcaj, abordarea, chiar și de alpiniști experimentați, nu este recomandată.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite