Vânt extrem de puternic, viscol, zăpadă și vizibilitate aproape de zero în mai multe zone din centrul şi vestul ţării. Zeci de turiști aflați în zona Padina din Bucegi au trăit clipe de groază și au avut nevoie de ajutor că să ajungă în siguranță la poalele muntelui. Vremea rea a închis șosele de altitudine, acolo unde drumarii nu și-au putut face treaba. Au fost rafale care au depășit 150 de kilometri pe oră. Miercuri mai este în vigoare un cod galben pentru crestele munților.
24 de turiști cazați în cabanele din zona Padina au încercat să coboare de pe munte, însă au fost împiedicați de viscolul puternic.
Jandarmii montani, drumari, salvamontiști și polițiști și-au unit forțele pentru a-i ajută să ajungă în siguranță la baza muntelui.
Din cauza vântului și a zăpezii aduse în cantități mari pe asfalt a fost închisă și șoseaua Transbucegi, între Cabana Dichiu și Piatră Arsă. Drumarii spun că pot interveni cu utilaje abia atunci când viscolul se potolește, altfel muncă e în zadar.
Pe șoselele din Maramureș abia s-a putut circula din cauza vizibilității reduse. Șoferii care au avut de trecut prin Pasul Prislop au făcut eforturi să nu derapeze.
Probleme au fost și în zona de munte a județului Cluj, unde tot din cauza viscolului nu s-a putut vedea nici la un metru. Vremea extrem de rea a închis și drumul care leagă orașul Novaci de stațiunea Rânca, în județul Gorj.
Doi turiști , care s-au rătăcit din cauza viscolului în zona vârfului Papușa din masivul Parâng, au avut nevoie de ajutorul salvamontiștilor că să poată ajunge înapoi la Rânca, la cabană.
Iar pericolul nu a trecut în totalitate. Este în vigoare un cod galben de viscol pentru Carpații Meridionali și de Curbură. Ninge, iar vântul bate chiar și cu 100 de km/h. Pentru zilele următoare, meteorologii anunță vreme bună, cu temperaturi ce vor crește, chiar dacă e posibil să mai ningă.