Turiști lăsați cu ochii în soare. Agenția Terra Tourism și-a anunțat clienții că intră în insolvență

24 iunie 2018, 15:06

 

Cristina a plătit vacanța la începutul lunii aprilie. A primit e-mail de confirmare că totul este în regulă și că sejurul a fost achitat. Trebuia să plece astăzi în Bulgaria cu soțul și cei doi copii. Totul s-a schimbat cu două zile înainte de vacanța pe care o planificaseră până la ultimul detaliu.

Terra Tourism, agenția prin care au cumpărat vacanța, le-a trimis un e-mail sec prin care îi anunța că are probleme financiare și nu își mai poate onora rezervările.

În situația Cristinei sunt mai mulți români care și-au achitat vacanțele încă de la începutul anului. Unii susțin că au plătit și 10 mii de euro pentru concediul din acest an.

Acum le-a rămas doar să aștepte și să dea telefoane la firma de asigurări. Însă nimeni nu știe cum pot fi recuperați banii, ținând cont că agenția are o asigurare de maximum 50 de mii de dolari.

Legea a fost schimbată anul trecut, iar agențiile de turism sunt obligate să asigure pachetele vândute sau să înapoieze sumele plătite, în cazul în care firma are probleme financiare. Momentan nu se cunoaște numărul celor afectați de problemele financiare ale agenției de turism.

Anul trecut, sectorul turismului a fost zguduit de mai multe insolvențe. Mareea Travel și-a lăsat aproximativ 1000 de turiști fără vacanțe. La scurt timp și Genius Travel a intrat în incapacitate de plată.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

România a pierdut un milion de turiști străini, în ultimii patru ani