Turcia va riposta dacă Statele Unite impun sancțiuni în urma achiziționării sistemelor S-400

Turcia va riposta dacă Statele Unite impun sancțiuni
Turcia va riposta dacă Statele Unite impun sancțiuni
22 iulie 2019, 14:06

„Astfel de sancțiuni ar fi inacceptabile”, a declarat Mevlut Cavusoglu într-un interviu pentru publicația TGRT Haber.

Ministrul turc de Externe a transmis că președintele american Donald Trump nu dorește să impună sancțiuni Turciei și a anunțat că nu se așteaptă ca Statele Unite să ia astfel de măsuri.

Președintele american Donald Trump a declarat joi că Administrația sa nu a luat momentan o decizie finală privind sancționarea Turciei pentru achiziționarea de sisteme antirachetă S-400 din Rusia.

Primele componente S-400 au fost livrate în Turcia la 12 iulie. Ultimele livrări pentru sistemele de apărare aeriană S-400 vor fi efectuate din Rusia în Turcia până în aprilie 2020.

Administrația de la Washington a transmis miercuri că decizia Turciei de a achiziționa sistemul de apărare antirachetă S-400 din Rusia, în pofida avertismentelor, face ca implicarea în programul F-35 să fie imposibilă.

Ankara a comandat un sistem antibalistic şi antiaerian rus S-400, dar cazul a amplificat tensiunile dintre Turcia şi Statele Unite, aliaţi în cadrul NATO. Statele Unite avertizează că sistemele S-400 nu sunt compatibile cu echipamentele NATO, formulând temeri că ar putea fi expuse date secrete de tip tehnic despre avioanele militare americane F-35, pe care Turcia vrea, de asemenea, să le achiziţioneze.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite