Turcia: Ultranaţionalistul Sinan Ogan anunţă că îl va susţine pe Erdogan în al doilea tur al alegerilor prezidenţiale

Sinan Ogan
Sinan Ogan
22 mai 2023, 19:17

‘Noi îl vom susţine pe Recep Tayyip Erdogan în al doilea tur. Îi invit pe alegătorii noştri care ne-au votat în primul tur să îl susţină pe Erdogan în turul al doilea’, a declarat Ogan, candidatul de pe locul trei după primul tur.

Cu 5,2% din voturile primite în turul de scrutin din 14 martie, Ogan (50 de ani), un disident al partidului de extremă dreapta MHP, a fost curtat de ambii finalişti în prima etapă a alegerilor.

Erdogan a obţinut 49,5% din voturi, iar adversarul său, social-democratul Kemal Kiliçdaroglu, 44,9%, ceea ce înseamnă o diferenţă de 2,5 milioane de voturi între cei doi.

‘Negocierile noastre s-au axat pe următoarele principii: terorismul va fi combătut; se va stabili un calendar pentru întoarcerea refugiaţilor; iar instituţiile statului turc vor fi consolidate’, a enumerat el.

Rezultatul său ilustrează valul de voturi conservatoare în favoarea acestui scrutin, care l-au plasat în frunte pe preşedintele în exerciţiu Recep Tayyip Erdogan.

Rămâne de văzut care dintre candidaţi îşi va atrage cele 2,8 milioane de voturi exprimate în favoarea lui Ogan, având în vedere că o parte a electoratului acestuia se aşteaptă să-i întoarcă spatele lui Erdogan, aflat la putere de 20 de ani, notează AFP

 

sursa Agerpres.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite