Turcia pune la dispoziţie 20 de spitale de campanie pentru răniţii din Gaza

Ambulanță la punctul Rafah
Ambulanță la punctul Rafah
1 noiembrie 2023, 15:00

Am făcut toate pregătirile pentru a amplasa 20 de spitale de campanie (în Egipt n. red.), atât în zona din proximitatea punctului de frontieră de la Rafah, cât şi pe aeroportul El Arish„, iar o echipă medicală turcă formată din 20 de persoane se află deja în zonă, a precizat oficialul turc.

Am pus la dispoziţie circa 40 de ambulanţe şi sunt pregătite. Am trimis incubatoare, ventilatoare şi multe generatoare, mari şi mici„, mai lipsesc doar garanţiile de securitate, iar de îndată ce acestea vor fi primite „suntem pregătiţi să începem operaţiunile medicale imediat”, a promis ministrul turc.

Mai mulți palestinieni cu dublă cetăţenie au intrat miercuri în Egipt din Fâşia Gaza prin punctul de frontieră de la Rafah, în timp ce dinspre Egipt au intrat în enclava palestiniană zeci de ambulanţe pentru a prelua răniţi.

Ministerul Sănătăţii din Gaza a actualizat miercuri bilanţul victimelor la 8.800 de morţi şi 22.219 de răniţi în urma bombardamentelor israeliene efectuate ca represalii împotriva grupării islamiste Hamas, după incursiunea acesteia în Israel, pe 7 octombrie.

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a acuzat marţi Israelul de crime de război şi de acte de „barbarie”, după ce un bombardament israelian a provocat pagube Spitalului Prieteniei Turco-Palestiniene, singurul spital din Fâşia Gaza destinat bolnavilor de cancer. Unitatea a fost construită de Turcia în 2017.

„Israelul, cu sprijinul necondiţionat al Statelor Unite şi Europei, comite crime împotriva umanităţii. (…) Locuitorii din Gaza, cărora le-au tăiat electricitatea, apa şi alimentele, sunt masacraţi. Actori (occidentali) care spun că sunt leagănul drepturilor omului sprijină acest masacru. Credem că Israelul trebuie oprit imediat”, a spus Erdogan la o şedinţă de guvern.

Preluare: Agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite