Turcia: Pentru prima oară după 5 ani, germanii i-au depășit pe ruși în topul turiștilor din Antalya. Românii sunt și ei pe primele locuri

29 octombrie 2022, 19:09

Pe final de octombrie, resorturile din Antalya sunt încă pline de turiști. Un sezon bun, prelungit, la care nici turcii nu se așteptau, într-un an marcat de războiul din Ucraina. Și-l explică însă prin foamea de călătorii și vacanțe a oamenilor, după anii de pandemie. Așa se face că, în 2022, fluxul de turiști din Antalya s-a apropiat de nivelul de dinaintea pandemiei.

Pentru prima oară după 5 ani, germanii i-au depășit pe ruși în topul vizitatorilor. Aceștia sunt urmați de britanici, iar românii se afla și ei printre fruntași. Turcia se confruntă însă cu o inflație-record, de peste 80%. Hotelierii se plâng de tarifele uriașe la utilități, de 3-4 ori mai mari decât anul trecut. Spun că n-au ce să facă, vor mări și ei prețurile pentru anul viitor.

În noile condiții, turoperatorii promit turiștilor o politică nouă pentru 2023.

Orhan, turoperator: „Nu poți doar să mărești prețurile fără a oferi ceva în plus. Înainte, conceptul era bazat pe consum uriaș, ca într-o uzină, mănânci, bei, mănânci, bei. Acum ne axăm pe mai mult specific, oferim sentimente, personalizare, mâncare proaspătă, show-uri de cooking, multe activități în aer liber.”

Românilor le plac mult croazierele, activități precum jeep-safari, plimbare cu telecabina, drumeții, cercetare.

Românii au însă și alte motive de vacanță în Antalya, pentru care sunt foarte apreciați de turci.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Un mort şi sute de persoane evacuate în urma viiturilor din Antalya