Turcia: Erdogan avertizează în legătură cu ameninţările împotriva statutului Moscheei Al-Aqsa

Moscheea Al-Aqsa
Moscheea Al-Aqsa
20 aprilie 2022, 08:24

De vineri, forţele de securitate israeliene au rănit peste 170 de persoane, majoritatea palestinieni, în incinta şi lângă Moscheea Al-Aqsa, al treilea loc cel mai sfânt al islamului, din Oraşul Vechi al Ierusalimului anexat de Israel.

Incidentul a intervenit la aproape un an după ce tensiuni similare au declanşat un conflict de 11 zile între Israel şi grupurile armate din enclava palestiniană Gaza.

Israelul a efectuat, marţi dimineaţă devreme, prima lovitură aeriană asupra Fâşiei Gaza după câteva luni, ca răspuns la un tir de rachetă dinspre enclava palestiniană.

Preşedintele Erdogan a indicat pe contul său de Twitter că i-a spus omologului său israelian că „faptul că Moscheea Al-Aqsa a fost atacată de grupuri fanatice după ruăciunile de dimineaţă ieri şi cu o zi înainte…, precum şi tensiunea din Gaza ne-au sporit tristeţea”

„În această perioadă sensibilă, aş dori să subliniez încă o dată necesitatea de a nu permite provocări şi ameninţări împotriva statutului şi spiritualităţii Moscheei Al-Aqsa”, a adăugat preşedintele turc.

Israelul şi Turcia au anunţat o nouă eră în relaţia lor după mai bine de un deceniu de ruptură diplomatică, după vizita istorică a lui Isaac Herzog la Ankara în martie.

Preşedintele Erdogan, un apărător fervent al cauzei palestiniene, a criticat în trecut politicile israeliene faţă de palestinieni.

Turcia menţine legături strânse cu Hamas, mişcarea islamistă care controlează Fâşia Gaza din 2007

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite