Turcia: Șase partide de opoziție se aliază pentru a pune capăt supremației politice de două decenii a președintelui Erdogan

7 martie 2023, 16:32

Liderul opoziției, Kemal Kilicdaroglu, are 74 de ani. El a fost desemnat candidatul unei alianțe de șase partide care speră să pună capăt supremației politice de două decenii a președintelui Erdogan. Scrutinul este programat pentru 14 mai.

Temel Karamolloglu, liderul partidului Saadet: „Consider că este datoria mea să-mi anunț decizia luată după întâlnirile din partid. Îl desemnăm pe domnul Kemal Kilicdaroglu drept candidat prezidențial.”

Sondajele de opinie arată că opoziția are un ușor avantaj, dar rezultatul va fi foarte strâns.

Recep Tayyip Erdogan, președintele Turciei: „Din fericire, în baza autorității dată de Constituție, vom începe procesul electoral vineri, 10 martie.

Opoziția și-a propus să schimbe politicile președintelui Erdogan în domeniul economic, în privința drepturilor omului și în afacerile internaționale. Kilicdaroglu ar putea beneficia de rezultatele crizei economice din ultimii ani, dar și de urmările tragice ale seismului care a ucis peste 46.000 de oameni. De rezultatul votului va depinde nu numai cine va conduce țara, dar și modul în care ea va fi guvernată.

CITIȚI ȘI:

Kemal Kiliçdaroglu, desemnat candidatul opoziţiei în alegeri împotriva președintelui Erdogan

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite