Turcia acuză Grecia că a ucis un migrant la graniţă. Asaltul asupra frontierei sudice a Uniunii Europene continuă

4 martie 2020, 21:15

Câteva persoane par a fi rănite în timpul intervenției forțelor de ordine din Grecia. Migranții fug din calea grenadelor lacrimogene și încearcă să străpungă granița prin alte locuri.

Agenția de presă Associated Press precizează că imaginile au fost puse la dispoziție de biroul guvernatorului din Edirne, localitate de frontieră a Turciei cu Grecia. Nicio sursă independentă nu a putut verifica unde și când s-a petrecut acțiunea.

Asaltul asupra frontierei sudice a Uniunii Europene continuă chiar dacă guvernul de la Atena a anunțat că a reușit să oprească până acum câteva zeci de mii de refugiați care încercau să treacă granița.

Cei care au ajuns până aici, le-au spus ziariștilor că au plecat din taberele din Turcia pentru că li s-a spus că s-a deschis granița cu Grecia.

Într-o încercare de detensionare a situației, președintele Consiliului European, Charles Michel, s-a întâlnit astăzi, la Ankara, cu președintele Erdogan.

În urma crizei de acum 5 ani, Turcia și Uniunea Europeană au încheiat un acord prin care circulația refugiaților era reglementată, iar clubul comunitar se angaja să plătească până la sfârșitul lui 2018 suma de 6 miliarde de euro.

Turcia susține astăzi că Uniunea Europeană nu și-a onorat promisiunea financiară, numai că executivul european nu numai că infirmă acest lucru, dar și explică pe ce s-au dus cele aproape 6 miliarde de euro primite de Turcia în ultimii 4 ani: pe cazare, educație și hrană pentru 3 milioane de refugiați sirieni.

În schimb, ajutorul anunțat de președintele Comisiei Europene pentru Grecia prinde contur. România se numără printre țările care au anuțat sprijin.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă