Turcia a devenit noua groapă de gunoi a Europei. Sute de mii de tone de deșeuri sunt aduse din Marea Britanie și Germania

23 mai 2021, 15:51

40 la sută din deșeurile de plastic ale britanicilor au luat drumul Turciei, în decurs de un an. Oficial, urmau să intre într-un proces de reciclare. În realitate însă, au fost aruncate pe marginea drumului, pe câmp sau în albii de râuri. Din când în când, cineva le dă foc. Ard parțial.

Zac acolo depozite uriaşe de pungi și ambalaje provenite de la supermarketuri britanice, de exemplu. Ambalajul unui test antigen indică faptul că deșeurile au vechime mai mică de un an.

Statisticile Greenpeace dezvăluie că Marea Britanie este pe locul doi în lume la deșeuri de plastic pe cap de locuitor, după Statele Unite. Cea mai mare parte a acestor gunoaie exportate de britanici anul trecut a ajuns în Turcia, Malaezia și Polonia.

Pe lista țărilor care au primit astfel de transporturi figurează inclusiv România.

Turcii au reciclat doar 12 la sută din cele 210.000 de tone ajunse la ei. Sunt căutați vinovații pentru această situație. 32 de firme au fost amendate, deocamdată, cu echivalentul a un milion de dolari, în total.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite