Turcia: Inundații fără precedent la Ankara. Străzi înghițite de șuvoaie de apă, după o ploaie de doar 9 minute

6 mai 2018, 14:31

A fost rupere de nori la Ankara, mai exact în districtul Mamuk, aflat în estul capitalei turce. Meteorologii avertizaseră că va ploua torențial 2-3 ore. Dar, cantitatea de apă anunțată pentru câteva ore a căzut în doar 9 minute!

Pe străzi s-au revărsat șuvoaie de noroi și apă care au măturat totul în cale. Șase persoane au fost rănite. Pe unul dintre răniți îl vedeți într-o situație disperată – urcat pe capota mașinii luate de uriașele torente.

Toată presa de aici s-a interesat de soarta lui, pentru că imaginile  au făcut nu doar înconjurul Turciei, ci al întregii lumi.

Autoritățile au anunțat că bărbatul a fost salvat și este în afara oricărui pericol.

Sunt pierderi material foarte mari. Parterele clădirilor au fost inundate și, cum de regulă la parter sunt birouri, dar mai ales magazine, comercianții au suferit pierderi mari, dar, deocamdată, nu există o estimare a acestora.

165 de autovehicule au fost luate de ape. După cum declara primarul orașului Ankara, Mustafa Tuna, a fost un fenomen meteo fără precedent în ultimii 500 de ani. Niciun sistem de canalizare – oricat ar fi de modern, spun autoritățile turce – nu poate face față unei cantități de apă de asemenea proporții, într-un timp așa de scurt, doar 9 minute.

Echipele speciale de intervenșie s-au mobilizat imediat. De când s-a întâmplat prăpădul, acționează nonstop, iar voluntari de la Semiluna Roșie sunt în stradă, cu supă și ceai, pentru locuitorii din Mamuk, dar și pentru membrii echipelor de intervenție.

Rețelele de telefonie și de electricitate sunt încă întrerupte.

De la Ankara, pentru Telejurnal, Magdalena Moreh.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Englezul care și-a construit zid anti-inundații

Un mort şi sute de persoane evacuate în urma viiturilor din Antalya