Turcia: Bilanțul seismului din Marea Egee urcă la 51 de decese

Seism. Cladiri prăbușite în Turcia
Seism. Cladiri prăbușite în Turcia
1 noiembrie 2020, 11:04

ACTUALIZARE Bilanţul deceselor în urma puternicului seism care a zguduit vineri oraşul Izmir din vestul Turciei a urcat la 51, a anunțat duminică vicepreşedintele turc Fuat Oktay, potrivit DPA. Anterior, preşedintele Recep Tayyip Erdogan anunțase un bilanț de cel puțin 37 de decese.  Alte două persoane care şi-au pierdut viaţa în urma cutremurului în insula grecească Samos nu au fost incluse în statisticile turceşti. Din totalul de 804 persoane rănite, circa 200 primeau încă îngrijiri medicale, potrivit agenţiei naţionale pentru situaţii de urgenţă (AFAD).

Se produc în continuare replici în urma seismului de vineri.

Cel puţin 37 de persoane au murit după cutremurul puternic care a lovit vineri vestul Turciei, a anunţat preşedintele Recep Tayyip Erdogan. Până la 103 supravieţuitori au fost scoşi de sub clădirile prăbuşite, relatează sâmbătă Reuters, preluat de Agerpres.

Un total de 885 de persoane au fost spitalizate, dintre care 667 au fost deja externate, a declarat Erdogan în oraşul Izmir, al treilea cel mai mare din Turcia şi unde cutremurul a distrus aproape 20 clădiri şi a declanşat un tsunami.

Au fost amenajate aproximativ 3.000 de corturi, în timp ce cămine studenţeşti sunt pregătite să găzduiască localnici care trebuie să stea departe de clădirile avariate, a precizat Erdogan.

Preşedintele turc le-a mulţumit liderilor mondiali pentru mesajele de solidaritate, adăugând că peste 90 de ţări au transmis condoleanţe.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă