Turcia: Accesul la Wikipedia a fost blocat pentru că în unele articole se afirmă că ţara sprijină terorismul

Wikipedia
Wikipedia
30 aprilie 2017, 18:01

Autoritatea pentru telecomunicaţii din Turcia a precizat că accesul la enciclopedia online Wikipedia a fost blocat ieri din cauza intrărilor care susţineau că ţara sprijină terorismul relatează DPA, citată de Agerpres.

În pofida tuturor eforturilor, conţinutul care susţine în mod eronat că Turcia sprijină organizaţiile teroriste nu a fost eliminate”, a menționat Autoritatea turcă pentru telecomunicaţii, într-o postare pe Twitter.

În contextul în care o blocare selectivă a conţinutului este imposibilă, accesarea întregii platforme a fost blocată, au explicat reprezentanții de la telecomunicații.

Accesul la Wikipedia a fost blocat sâmbătă. Într-un mesaj primit de unii utilizatori se preciza că blocarea este o ‘măsură administrativă’, deşi nu există niciun ordin judecătoresc şi nu a fost invocat niciun motiv în acest sens.

TurkeyBlocks, un grup de monitorizare care urmăreşte accesul la site-uri în Turcia, a confirmat că măsura a intrat în vigoare sâmbătă, în jurul orei locale 8 dimineaţa (05.00 GMT).

Turcia blochează zeci de mii de site-uri. Anii trecuți, autorităţile de la Ankara au restricționat accesul la platforme precum YouTube şi Twitter. Măsurile au fost luate în timpul manifestaţiilor de protest față de putere sau în timpul atacurilor teroriste.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă