Turcan: PNL va demara procesul de revocare din funcţie a Avocatului Poporului, Victor Ciorbea

Raluca Turcan
Raluca Turcan
19 octombrie 2018, 15:06

„Victor Ciorbea, înainte de a pleca în concediu, plătit pe bani mulți din banii poporului român, avea obligaţia să delege atribuţiile adjunctului specializat pe domeniile Justiţie, Poliţie, Penitenciare, Armată. Este un adjunct care are ca şi atribuţii exact domeniile cheie care i-ar fi dat posibilitatea să conteste la CCR această ordonanţă care este vădit neconstituţională. Victor Ciorbea a preferat, din nefericire, să fugă în străinătate, să ia instituţia Avocatului Poporului pe persoană fizică şi să blocheze în felul acesta legiferarea în folosul românilor şi nu în folosul infractorilor”, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă la Sibiu, Raluca Turcan.

Potrivit lui Turcan, PNL va demara procedura de revocare din funcţie a lui Victor Ciorbea.

„Este un fapt de o gravitate ieşită din comun şi, ca urmare, PNL va demara procesul de revocare din funcţie a Avocatului Poporului, Victor Ciorbea”, a subliniat deputatul.

Avocatul Poporului a anunţat că şi-a delegat atribuţiile unuia dintre adjuncţi, dar sunt exceptate de la delegare atribuţiile referitoare la sesizarea Curţii Constituţionale.

Reprezentanţii instituţiei susţin că această exceptare este prevăzută într-o decizie a CCR, care prevede că „Avocatul Poporului are exclusivitatea în privinţa deciziei de a ridica o excepţie de neconstituţionalitate, parte a independenţei instituţionale şi funcţionale de care acesta se bucură”.

„Avocatul Poporului consideră că decizia de a nu delega atribuțiile în materia controlului de constituționalitate al legilor și ordonanțelor pe calea obiecției și a excepției de neconstituționalitate este justificată și de faptul că instituția Avocatului Poporului este o autoritate publică unipersonală, autonomă și independentă”, se arată într-un comunicat al instituției, publicat joi seară.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite