Turcan: Guvernul emite o OUG prin care mamele care se întorc la muncă mai devreme de șase luni de la nașterea copilului vor primi o sumă de 1500 de lei ca stimulent de reinserție

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a declarat la Tema Zilei că Executivul va emite azi o ordonanță de urgență prin care părinții aflați în concediul de creștere a copilului, care se întorc la serviciu mai devreme de șase luni, vor primi o bonificație de 1.500 de lei, față de 650 de lei cât este în prezent.

17 Martie 2021, 09:18 (actualizat 17 Martie 2021, 09:57) Știrile TVR |
Stimulent de reinsertie pentru mame
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

În ședința de Guvern va intra o ordonanță  de urgență prin care mamele care se întorc la muncă mai devreme de șase luni de la nașterea copilului, vor primi o sumă de 1.500 de lei ca stimulent de reinserție. Este o măsura activă cu un efect pe care care noi îl anticipăm pentru aproximativ 25% dintre părinții, în special mamele care se află în concediu de creștere a copilului să aducă în câmpul muncii un număr semnificativ de mame. Sunt stimulate să revină la locul de munca și să folosească acea sumă de bani, fie pentru creșă sau pentru servicii casnice de supraveghere a copilului, a declarat ministrul Muncii, Raluca Țurcan, la Tema Zilei.

Potrivit proiectului de OUG,

Art. 7 – (1) Persoanele care, în perioada în care sunt îndreptăţite să beneficieze de concediul pentru creşterea copilului, prevăzut la art. 2 alin. (1), obţin venituri supuse impozitului potrivit art. 3 au dreptul la un stimulent de inserţie, după cum urmează :

a) în cuantum de 1500 lei, dacă persoanele îndreptățite obțin venituri supuse impozitului potrivit art. 3, oricând înainte de împlinirea de către copil a vârstei de 6 luni, respectiv 1 an în cazul copilului cu dizabilități, acordat până la împlinirea de către copil a vârstei de 2 ani, respectiv 3 ani în cazul copilului cu dizabilități.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 2°C 1°C
IASI 2°C 2°C
CLUJ 3°C 2°C
CONSTANTA 9°C 4°C
CRAIOVA 2°C 2°C
BRASOV 2°C 0°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI