Festival Internațional în Dougga, unul dintre cele mai bine păstrate orașe romane din nordul Africii

7 august 2023, 08:18

În vremurile antice, Dougga era unul dintre marii rivali ai celebrei Cartagina. Festivalul Internațional are loc chiar la poalele ruinelor române ale orașului aflat în munții Tunisiei, iar printre cele mai îndrăgite evenimente este o paradă a modei.

Mokhtar Balatek, directorul Festivalului Internațional Dougga, Tunisia: Scopul este să punem în valoare situl arheologic Dougga și am avut această idee să-i aducem laolaltă pe cei pasionați de modă și pe cei pasionați de arheologie, astfel avem categorii diferite de vizitatori, vedem și că tinerilor le place festivalul. Festivalul are succes și printre artiștii tunisieni.

Dorra actriță tunisiană: M-au invitat și am acceptat cu plăcere. Vreau să-mi susțin țara, în turism și cultură. Urmăresc lumea internațională a modei – de ce nu și în Tunisia, țara mea? Moștenirea tunisiană vine de la cartaginezi, de la romani, este minunat că acest festival, o pune în valoare, îi încurajez pe vizitatorii străini să vină să o vadă!

Tunisia este o destinație care surprinde, festivalul de la Dougga este unul dintre multele de peste an, autoritățile fac eforturi să atragă turiștii, dar sunt multe de văzut: la El Djem este de pildă cel mai mare amfiteatru roman după Colosseumul de la Roma. Cu puțină cercetare pe la agențiile de turism din România, puteți găsi oferte interesante.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă