Tunelul drogurilor. Polițiștii americani au descoperit un nou tunel folosit de traficanți; are 180 de metri și lega un restaurant din Arizona de o locuință din Mexic

25 august 2018, 12:00

180 de metri pe sub pământ era distanța necesara pentru a transporta drogurile din Mexic în Statele Unite. Descoperirea polițiștilor s-a făcut în partea americană după ce au observat o activitate suspectă într-un fost restaurant fast-food. Într-o zi l-au oprit în trafic pe patronul clădirii pentru un control de rutină.

Scott Brown, agent special: „Am chemat o echipă cu câini. Animalele au mirosit ceva suspect în două cutii de scule ascunse în portbagaj. Agenții noștri văzuseră anterior cutii asemănătoare care erau scoase din fostul restaurant.”

În cutii erau droguri cu o valoare de piață de 1 milion de dolari. Drogurile ajungeau pe sub pământ în bucătăria fostului restaurant dintr-un apartament situat în partea mexicană.

Scott Brown: „Scopul nostru este să-i identificăm pe toți cei implicați în construirea tunelului. Pentru că asta este faptă penală în sine.”

Deocamdată, patronul restaurantului este singurul reținut. Tunelurile sunt de mulți ani rutele preferate ale cartelurilor mexicane.

Acum doi ani polițiștii din San Diego, California, au descoperit un tunel lung de aproape 800 de metri, unul dintre cele mai mari găsite vreodată.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite