Tunel pentru dezinfectare instalat la două unități medicale din Galați. Aparatura a fost donată de o firmă din oraș

2 aprilie 2020, 10:58

„Tunelul” dezinfectant este asemănător cu o încăpere și poate ajuta, în doar câteva secunde, la reducerea virusurilor și a bacteriilor de pe încălțăminte, haine și mâini, odată ce o persoană trece prin el.

Două astfel de dispozitive au fost donate primăriei de către o firmă din oraș.

Autoritățile au decis ca dispozitivele să fie montate la intrarea în cele două unități sanitare care deservesc cel mai mare număr de pacienți din județ: Spitalul pentru Copii și cel de Urgență.

Primul tunel cu substanțe dezinfectante va fi instalat în fața secției AȚI, locul unde ajung pacienții în starea cea mai gravă.

Primăria intenționează să cumpere alte 6 de astfel de tuneluri, pentru a le amplasa în principal la intrarea în piețele din oraș.

De asemenea, un alt tunel ar putea fi montat, tot în urma unei donații, la același spital județean, dar la intrarea de la Unitatea de primiri urgențe.

În acest moment, în unitatea medicală sunt internați mai mulți pacienți confirmați cu noul coronavirus, dintre care două sunt cadre medicale.

Alți 29 de medici și de asistenți de la Spitalul de Urgență Galați sunt izolați la domiciliu, cu suspiciunea de coronavirus.

În total, în județul Galați, 2.900 de persoane sunt în regim de izolare la domiciliu și 262 în carantină.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite