Tulpina Omicron, depistată în Portugalia, Austria, Cehia, Germania, Olanda, Belgia. Joe Biden: Este un motiv de îngrijorare, nu de panică

29 noiembrie 2021, 22:12

OMS avertizează că există numeroase necunoascute legate de OMICRON. Se coordonează cu cercetători din întreaga lume pentru a înțelege cum va influența pandemia această nouă variantă a coronavirusului. Până acum nu a fost raportat niciun deces.

TEDROS GHEBREYESUS, directorul general al OMS: Omicron demonstrează de ce lumea are nevoie de un nou acord cu privire la pandemii. Sistemul actual descurajează țările să-i alerteze pe alții asupra amenințărilor care vor ajunge inevitabil pe tărâmurile lor.

CHRISTIAN DROSTEN, virolog, spitalul Charite din Berlin: De fapt, nu ştim prea mult despre această variantă. Sunt destul de îngrijorat în acest moment.

Japonia își închide granițele pentru toți străinii, după modelul Israelului. În urmă cu doar 3 săptămâni, anunțase măsuri de relaxare.

FUMIO KISHIDA, premierul Japoniei: Cred că răspunsul nostru la riscul Omicron este mai puternic decât al altor state. Le cer cetăţenilor noştri să rămână calmi.

Este inevitabil că varianta Omicron va ajunge în SUA, o vom învinge, deocamdată nu sunt necesare noi măsuri, a declarat președintele SUA.

JOE BIDEN, preşedintele SUA: Cea mai bună protecţie împotriva noii variante este vaccinarea completă şi administrarea dozei booster.

Între timp, varianta Omicron a fost raportată în noi zone ale lumii – Canada, Cehia Austria și Suedia. Scoţia a raportat 6 cazuri de infectare cu Omicron, unele fără istoric de călătorie în sudul Africii. 13 cazuri au fost depistate la o echipă de fotbal din Portugalia, după ce un jucător a revenit din Africa de Sud.

GRACA FREITAS, director general al departamentului portughez al sănătăţii: Pacienţii pozitivi se simt bine, au simptome uşoare, unii sunt asimptomatici.

Varianta Omicron a fost depistată zilele trecute în Marea Britanie, Belgia, Olanda, Germania, Italia și Israel. Multe state și-au suspendat zborurile spre și dinspre Africa de Sud, unde a fost detectată varianta Omicron.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite