Tulpina indiană a coronavirusului a ajuns în Marea Britanie. OMS: Noua variantă ar putea fi mult mai periculoasă. Experți: Vaccinurile ar fi eficiente

18 aprilie 2021, 19:44

Tulpina indiană s-a răspândit cu repeziciune în Marea Britanie, în special în Anglia și în Scoția. Noua variată a fost descoperită la sfârșitul anului trecut în două state. A suferit mutații la nivelul proteinei spike, cea care îi dă capacitatea de a pătrunde în celulele umane. Totuși, nu există date suficiente care să confirme că este mai mortală decât variantele cunoscute până acum sau că ar fi mai rezistentă la vaccinurile utilizate.

SARS-CoV-2 face ravagii în India. La o populație de un miliard patru sute de milioane de oameni, în ultimele două zile au fost raportate 400.000 de cazuri. Dezastrul a fost posibil după ridicarea tuturor restricțiilor de deplasare la sfârșitul anului trecut. Rudele celor pierți de COVID 19 acuză problemele sistemului medical.

Spitalele sunt arhipline. La fel și cimitirele. Una dintre soluții este exhumarea morților și încredințarea cadavrelor familiilor.

Rudele, cu protecție sanitară minima sau deloc, le iau în sicrie de carton sau înfășurate în giulgiuri albe. Tulpina indiană s-a răspândit foarte rapid în 50 de state, în special în Asia și în America de Nord.

 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite