Tulpina Delta provoacă încă forme grave de COVID în rândul pacienților din România

30 ianuarie 2022, 20:18

Tulpina Delta circulă în acest moment în paralel cu Omicron, dar pierde teren. Medicii spun că aceasta este una dintre explicațiile pentru care proporția număr de cazuri/număr de internări este mai mică decât în valul 4. Totuși, într-o săptămână a crescut cu 3.000 numărul pacienților care au avut nevoie de internare, iar la terapie intensivă sunt aproape 900 de pacienți. Sunt puțini copii la ATI, dar numărul e triplu față de duminică trecută.

Medicii spun că în acest val ajung să se interneze cei în vârstă și cei nevaccinati, cel mai probabil infectați cu delta.

”Eu cred că e nevoie de secventiere la cazurile din terapie intensivapt că cel puțin în suspiciunea pe care o avem noi la cazurile din Nasta tindem să credem că e vorba de tulpina Delta la cei care sunt în Terapie Intensivă”, a spus Beatrice Mahler, managerul Spitalului ”Marius Nasta”.

Totuși, specialiștii avertizează că nu trebuie să ne relaxăm înainte de vreme și că varianta omicron nu e chiar banală.

”Cei care sunt nevaccinați sau cei care au trecut candvaprin boală și nu s-au vaccinat încă sunt la același risc de a face boală severă. Nu vreau să se creeze falsă impresie că valul omicron este o chestie mai simplă pt toată lumea. Nu este așa. Este mai simplă pt cei vaccinați”, a spus Simin Florescu, managerul Spitalului ”Victor Babeș”.

Epidemiologii spun că după un val mare urmează, de regulă, o acalmie dacă nu apare o altă tulpină mai contagioasă. O astfel de varianta este deja dominantă în Danemarca. Vestea bună, spun epidemiologul Emilian Popovici, este că această tulpină nu pare să dea forme grave.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite