Tulpina Delta, varianta indiană a coronavirusului, amenință Europa

26 iunie 2021, 20:39

Pentru prima oară în mai bine de un an, spaniolii scapă de mască. Nu mai este obligatorie purtarea acesteia la exterior, totuși mulți încă nu renunță la dispozitivul de protecție.

Masca rămâne însă obligatorie la interior sau în spațiile aglomerate de afară când distanțarea socială nu poate fi respectată.

Pentru ruși, situația devine de la o zi la alta mai dramatică. Moscova este epicentrul pandemiei de Covid 19 din Federație. Cu un număr din ce în ce mai mare de infectări și cu prea puține persoane interesate să se vaccineze, municipalitatea a început să dezinfecteze în special mijlocaele de transport în comun și stațiile de metrou. Se folosesc substanțe chimice care nu afectează săntătea oamenilor. Moscova a raportat numai astăzi peste 8400 de cazuri noi, majorotatea cu tulpina Delta.

Este și motivul pentru care Franța a introdus Rusia pe lista roșie a țărilor cu risc de îmbolnavire. Prin urmare, numai persoanele care au un motiv ce nu poate fi amânat pot intra în Hexagon. Au nevoie însa de un test PCR sau antigen negativ realizat în ultimele 48 de ore. Autoritățile franceze își rezervă dreptul de a efectua teste aleatorii la intrarea în țară.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite