Tulcea: În Deltă nu există niciun service autorizat de ambarcaţiuni

Ambarcațiune
Ambarcațiune
7 iunie 2021, 11:38

Lipsa atelierelor de reparaţii ambarcaţiuni autorizate a fost explicată de autorităţi prin necesitatea protejării ariilor naturale, aşa încât toţi pescarii din Deltă ar trebui să vină la Tulcea pentru a-şi repara mijloacele de deplasare.

„Oamenii fac schimbul de ulei pe malurile canalelor şi lasă acolo găleţi cu ulei, filtre de ulei. Cele mai multe sunt persoanele fizice şi nu ai cum să iei o măsură împotriva lor, decât dacă le prinzi în fapt, ceea ce este foarte greu. Îi înţeleg şi pe oameni pentru că e imposibil să vii din Letea cu un motor de 15 cai putere, să-l aduci la service la Tulcea, apoi să te întorci în Letea”, a declarat, pentru AGERPRES, Ştefan Ivanov.

El a mai spus că uzura unui motor este foarte mare în Deltă şi că practic se schimbă zece litri de ulei la 100 de ore de funcţionare a motorului.

„În timpul sezonului estival, poţi să faci 100 de ore chiar şi într-o săptămână. Per total, vorbim de zeci de tone de ulei ars care trebuie predat service-urilor. Acest ulei nu se regăseşte nicăieri”, a menţionat preşedintele Asociaţiei operatorilor navelor de agrement şi transport din Deltă.

În ultimii peste zece ani, autorităţile tulcene nu au semnalat poluări ale Deltei cauzate de atelierele de ambarcaţiuni improvizate pe malurile canalelor.

 

 

 

sursa agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite