Faleză și zonă de acostare renovate în Tulcea. Valoarea lucrărilor a fost de 40 de milioane de euro proveniți din fonduri europene

29 iulie 2023, 12:06

Avioane de luptă și un elicopter militar în survol peste faleză Tulcea au marcat inaugurarea celei mai noi investiții din oraș. Faleza din Tulcea a fost ani de zile într-o stare avansată de degradare. După ani de eforturi, s-au obținut fonduri europene și s-au investit bani în modernizarea acesteia, pentru zona de promenadă, dar și în zona de acostare.

40 de milioane de euro s-au investit, iar, de acum, vor putea acosta fără probleme navele de croazieră care aduc turiști străini, pentru că această zonă este poarta de intrare către Delta Dunării.

Horia Alexandrescu, preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea: A fost reabilitat portul Tulcea. Ffaleza e o componentă din acest proiect, piloni forați 2000 și , grinzi tot ce comportă ca și construcție hidrotehnică o amenajare portuară.

Locuitorii din Tulcea nu credeau că vor mai vedea vreodată faleza modernizată.

Faleza poartă, acum, numele campionului olimpic la canotaj, Ivan Patzaichin, originar din Crișan, Mila 23.

Ivona Patzaichin, fiica lui Ivan Patzaichin: Și-a dorit  fosrte mult ca această faleză să fie frumoasă, să fie primitoare , oamenii să se bucure de acest loc , a visat să fie o zonă de plimbare, de evenimente.

Petrecerile vor dura tot sfârșitul de săptămână. Tulcenii, dar și turiștii vor avea parte de spectacole de muzică și dans și vor putea urca la bordul unor nave militare.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite