#TuFaciSarbatoarea | Misiune îndeplinită. Un jandarm din Constanţa a salvat viaţa unei fetiţe înţepată de o albină

19 aprilie 2019, 20:05

Plt. Maj. Nicușor Iancu, Gruparea Mobilă de Jamdarmi Tomis: “Sunt tată, am și eu o fetiță, în permanență mă gândesc la ea”

Este gândul care l-a determinat pe Nicușor Iancu să pornească pe 29 iulie 2018 într-o cursă a vieții. Este şi el tată. Este şi jandarm, aşa că a aflat de un apel la 112 care anunța că o fetiță de numai trei ani a fost înțepată de o albină. Se afla într-un cătun de lângă satul constănțean Dumbrăveni. Copila a făcut rapid o alergie puternică și aproape că intrase în șoc anafilactic. Părinţii, apicultori, au căutat disperaţi ajutor. Simptomele se accentuau de la o clipă la alta.

În cătun se putea ajunge pe un drum de pământ, care acum era plin de noroi, din cauza ploilor. Iar fiecare secundă conta pentru viaţa copilei.

Jandarmul Nicușor Iancu, care păzea frontiera cu Bulgaria împreună cu un polițist, a decis să alerge cu colegul său până la locul în care se afla copila. Alergau şi se rugau să aibă putere.

Cu fiecare pas pe care îl făceau, cei doi militari simțeau că fetița, înțepată de albină, este tot mai aproape de o nouă șansă la viață. Au purtat-o pe rând pe braţe

Dusă pe braţe, micuța a ajuns în timp util la ambulanță, a primit îngrijiri şi viaţa nu i-a mai fost pusă în pericol. Poliţistul de frontieră nu vrea să povestească despre această misiune. Nicușor Iancu nu s-a lăudat nici el cu salvarea fetiţei. Dar colegii l-au votat Jandarmul Anului 2018. A primit disticţia foarte emoţionat.

Plutonierul Major Nicușor Iancu lucrează în Jandarmerie de 20 de ani. Salvarea fetiței înțepate de albină este cea mai importantă misiune pe care a avut-o până acum.

 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite