#TuFaciSarbatoarea | Preotul Iulian Raicovici, îngerul păzitor din zona roșie a spitalului din Buzău: “Putem să spunem că suntem pe front, fară nicio exagerare”

Este deja tradiție ca în Săptămână Mare, aici, la TVR2, să aprindem împreună lumina care vindecă și să dăm de știre că bunătatea oamenilor va triumfa în fața nedreptăților, a sărăciei și a neîncrederii. Zi de zi, aveți întălnire la Telejurnal cu oamenii care ne îndrumă în aceste vremuri tulburi. În acest an am adunat povești impresionante despre o rețea cu totul diferită: rețeaua care vindecă România.

27 Aprilie 2021, 17:58 (actualizat 27 Aprilie 2021, 19:37) |
#TuFaciSarbatoarea | Îngerul păzitor de la spitalul din Buzău
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

La Buzău, în ultimul an de zile, medicii și asistentele i-au vegheat permanent pe bolnavii infectați cu SARS-COV-2. Iar dacă organismul pacienților luptă din greu și învinge boala, sufletul poate rămâne cu traume îngrozitoare. Preotul Spitalului Județean de Urgență Buzău știe asta și a devenit îngerul păzitor al bonavilor de COVID. Le aduce zi de zi alinare, îi încurajează, cu riscul de a se expune el însuși pericolului de infectare.

De când a început pandemia, preotul Iulian Raicovici de la biserica din curtea Spitalului Județean de Urgență Buzău nu a avut odihnă. A vegheat zi de zi, ceas de ceas la căpătâiul bolnavilor, le-a ascultat spovedania, i-a încurajat, s-a rugat pentru ei.

“Desigur că la început am avut un pic de teamă, dar nu putem să fim lași, să abdicăm, trebuie să fim cu ei acolo”, spune preotul Iulian Raicovici.

Înainte de a pleca în misiunea de salvare a sufletelor, preotul își pregătește în Sfântul Altar cartea de rugăciuni, potirul cu Sfânta Împărtășanie și patrafirul.

La intrarea în secție, peste veșmintele bisericești îmbracă combinezonul, masca, viziera, mănușile.

Preotul petrece alături de pacienții din zona roșie aproape o jumătate de oră. Dar minutele scurse la căpătăiul celor suferinzi par uneori zile, pentru că emoția este copleșitoare.

Preotul Iulian Raicovici: “Putem să spunem că suntem pe front, fară nicio exagerare. Poate unii pică în deznădejde, în descumpănire, se gândesc că de colo nu vor mai ieși, faptul că mai trece cineva pe la ei pentru ei înseamnă foarte mult”.

Pentru medici și asistente, preotul este unul de-al lor, mai ales că adeseori și cadrele medicale au nevoie de sprijin pentru a merge mai departe.

„Misiunea preotului nostru este foarte importantă, iar pentru pacienți este neprețuit”, mărturisește Adriana Bunilă, purtător de cuvânt al SJU Buzău.

Pentru pacienți și rudele lor, ajutorul spiritual este o ancora de salvare.

Pentru că suferința trupeasca se vindecă cu medicamente dar și cu multa rugăciune, preotul Iulian Raicovici va rămâne alături de bolnavi până la finalul pandemiei, continuând să ofere speranță celor care au atâta nevoie de ea.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 15°C 15°C
IASI 13°C 10°C
CLUJ 7°C 11°C
CONSTANTA 16°C 16°C
CRAIOVA 12°C 13°C
BRASOV 10°C 12°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI