#TuFaciSarbatoarea l Poliţist, înger păzitor pentru copiii săraci

28 decembrie 2019, 19:38

O păpușă simplă a luminat un univers întreg pentru o  fetiță. La fel ca ea, alți 300 de copii necăjiți au întâmpinat Crăciunul acesta cu un zâmbet pe feţe și cu ochii luminoși.

Polițistul Eusebiu Predonescu a fost pentru ei Moș Crăciun, darnic și bun. Le-a adus cadouri și dulciuri cum până acum doar au visat.

Mulți dintre copiii ajutați de comisarul Predonescu sunt orfani de un părinte. Alții au fost lăsați în grija bunicilor. Sau trăiesc în sărăcie.

Ca să le aducă o fărâmă de bucurie de sărbători, polițistul a apelat la sponsori. Toți au fost impresionați de poveștile de viață ale micuților.

Oameni cu suflet bun au donat haine și jucării, cu gândul că orice ajutor, cât de mic, va schimba în bine viețile copiilor sărmani din mai multe localități din Vâlcea.

Nu este primul an în care comisarul Predonescu a fost Moș Crăciun pentru copiii nevoiași din Vâlcea.

De profesie psihopedagog, Eusebiu Predonescu a devenit polițist în urmă cu 13 ani. Așa a început să cunoască tot felul de oameni aflați în situații grele și familii lovite de soartă.

La început a încercat să îi ajute prin forțe proprii. Dar când nevoile i-au depășit posibilitățile, a apelat la ajutorul comunității și al colegilor. A amenajat apoi un depozit la parterul unui bloc din Râmnicu Vâlcea, pentru a colecta haine și alte bunuri din donații.

Pe lângă ajutorul material, polițistul își dedică timpul liber celor mici, cărora le este antrenor de fotbal. Printre viitorii fotbaliști sunt și mulți copii abandonați, care primesc astfel șansa să-și dezvolte talentul și să simtă că nu mai sunt ai nimănui.

 

 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite