#TuFaciSarbatoarea l Bradul de cărţi

31 decembrie 2019, 19:38

Bradul de cărți a fost o idee simplă. O imagine simbol a TVR2 și a emisiunii „În direct cu viaţa”.

Liana Stanciu şi toţi cei din echipa emisiunii au dorit să atragă atenţia asupra felului în care se formează tânăra generaţie: cu tot mai puţine cărţi şi lectură în timp ce tehnologia şi gadgeturile câştigă tere. Copiii preferă să stea mai mult pe telefon sau tabletă decât să citească o carte. În studioul TVR a crescut însă un brad din cărţi.

 

Cele 200 de cărți care au format bradul de Crăciun și-au căutat cititori timp de câteva săptămâni. Locul lor este într-o biblioteacă, așa că toți telespectatorii au fost provocați să înscrie câte o școală la concurs.

Iar înainte de ajun, elevii unei școli au primit în dar Bradul de cărți, pentru o lectură plăcută. Şi-au dorit bradul școli din județele Iași, Sibiu, Vrancea, Maramureș, Botoșani și Vaslui.

Astfel, în satul Cerbu, Crăciunul a venit repede. Totul pentru că Aristiţa Neacşu, o mamă şi-a spus că toţi colegii copilului ei merită să crească altfel şi le-ar face bine bradul de cărți oferit de „În direct cu viaţa”.

Sunt 30 de copii care învață la Cerbu. Simultan în clasele 1-4. Acum vor avea şi o bibliotecă. Cu cărți noi.

Pentru localnicii din Cerbu, cea mai apropiată bibliotecă este în comună, la Jitia, la 5 kilometri de sat. Nimic nu se compară acum cu mirosul de tipar al cărților noi. În plus, orice volum este o incursiune pe tărâmul unor povești nemuritoare, pe care copiii din Cerbu le vor putea descoperi încetul cu încetul. Primul pas este amenajare bibliotecii.

La școala din Cerbu vor rămâne în primul rând cărțile pentru copii de până în 10 ani. Celelalte vor ajunge în comună Jitia.

Și cum este vacanță, micuţii abia așteaptă să între în lumea magică a poveștilor. Povestiri despre câte-n luna și-n stele care să le facă copilăria mai frumoasă.

 

 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă