#TuFaciSarbatoarea l Bradul de cărţi

Una dintre minunile de Crăciun a fost iniţiată de o mamă din satul nemţean Cerbu. Și a pornit de la bradul din cărți pe care cu toții l-am admirat în platotul emisiunii "În direct cu viaţa". Este o poveste despre viitorul copiilor unui sat în care primii patru ani de şcoala se fac comasat. Şi unde o carte aduce povești nemaivăzute. Sau câte în lună și în stele, magia cunoaşterii, educaţie şi voinţă. Totul poate începe cu darul cititului pe care o mamă a dorit să îl ofere unei școli.

31 Decembrie 2019, 19:38 Știrile TVR |
#TuFaciSarbatoarea Bradul cu cărți
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Bradul de cărți a fost o idee simplă. O imagine simbol a TVR2 și a emisiunii "În direct cu viaţa".

Liana Stanciu şi toţi cei din echipa emisiunii au dorit să atragă atenţia asupra felului în care se formează tânăra generaţie: cu tot mai puţine cărţi şi lectură în timp ce tehnologia şi gadgeturile câştigă tere. Copiii preferă să stea mai mult pe telefon sau tabletă decât să citească o carte. În studioul TVR a crescut însă un brad din cărţi.

 

Cele 200 de cărți care au format bradul de Crăciun și-au căutat cititori timp de câteva săptămâni. Locul lor este într-o biblioteacă, așa că toți telespectatorii au fost provocați să înscrie câte o școală la concurs.

Iar înainte de ajun, elevii unei școli au primit în dar Bradul de cărți, pentru o lectură plăcută. Şi-au dorit bradul școli din județele Iași, Sibiu, Vrancea, Maramureș, Botoșani și Vaslui.

Astfel, în satul Cerbu, Crăciunul a venit repede. Totul pentru că Aristiţa Neacşu, o mamă şi-a spus că toţi colegii copilului ei merită să crească altfel şi le-ar face bine bradul de cărți oferit de "În direct cu viaţa".

Sunt 30 de copii care învață la Cerbu. Simultan în clasele 1-4. Acum vor avea şi o bibliotecă. Cu cărți noi.

Pentru localnicii din Cerbu, cea mai apropiată bibliotecă este în comună, la Jitia, la 5 kilometri de sat. Nimic nu se compară acum cu mirosul de tipar al cărților noi. În plus, orice volum este o incursiune pe tărâmul unor povești nemuritoare, pe care copiii din Cerbu le vor putea descoperi încetul cu încetul. Primul pas este amenajare bibliotecii.

La școala din Cerbu vor rămâne în primul rând cărțile pentru copii de până în 10 ani. Celelalte vor ajunge în comună Jitia.

Și cum este vacanță, micuţii abia așteaptă să între în lumea magică a poveștilor. Povestiri despre câte-n luna și-n stele care să le facă copilăria mai frumoasă.

 

 

 

 

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN #TUFACISARBATOAREA
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 9°C 8°C
IASI 6°C 3°C
CLUJ 2°C 0°C
CONSTANTA 7°C 5°C
CRAIOVA 8°C 6°C
BRASOV 2°C -1°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI