Tudose: Impozitul pe venit va fi de 10%. Dragnea: Deficitul va fi sub 3% în 2017 și în 2018

26 octombrie 2017, 13:45

Întrebat de jurnaliști despre „un raport al Comisiei Europene”, potrivit căruia „impozitul pe venit va scădea la 12%, nu la 10%”, aspect care ar fi fost evidențiat de senatorul liberal Florin Câțu, premierul a răspuns: „Domnul Câțu, haideți să vorbim, totuși, serios. Nu, nu. Noi vorbim de 10%, a vorbit domnul Câțu de 12%? (…) Noi o să avem impozitul de 10% pe venit, indiferent de ce visează domnul Câțu”.

Fiind întrebat despre faptul că în același „raport al Comisiei Europene” se menționează faptul că va scădea contribuția la Pilonul II de pensii de la 5,1% la 2%, Tudose a spus: „Nu știu ce raport aveți, este raportul Comisiei sau raportul reprezentantului, ce a înțeles reprezentantul Comisiei la București? Fiindcă nu este prima dată când înțelege niște chestii pe care le înțelege numai domnia sa. (…) Noi o să avem bugetul pe masă și o să vedeți atunci, în cel mai scurt timp, în maxim 10 zile, exact, cât rămâne, unde rămâne, ce trece, în ce conturi este și comentați ceea ce facem noi, nu ceea ce spun alții că o să facem noi. Despre ceea ce face sau visează nu știu ce priceput în toate, domnu’ Câțu, iertați-mă, dar chiar nu mă interesează”.

În același context, președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, liderul PSD, a declarat că, potrivit calculelor făcute, deficitul va fi sub 3% în 2017 și sub același prag și în 2018.

„Haideți să așteptăm sfârșitul anului și, dacă deficitul va fi sub 3%, atunci ce o să mai spună și domnul Câțu și altcineva?”. (…) Noi am stabilit, am calculat, Guvernul pune în practică ceea ce e în programul de guvernare, va fi deficitul sub 3% în 2017, va fi sub 3% și în 2018″, a arătat Dragnea, potrivit Agerpres.

Premierul Mihai Tudose și președintele PSD, Liviu Dragnea, au participat, joi, la lucrările Consiliului SANITAS.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite