Mihai Tudose: Dimineață am aflat că naționalizăm banii universităților. Ionuț Mișa: Este o știre falsă

21 septembrie 2017, 14:37

„Dimineață, am aflat că vrem să naționalizăm banii universităților. Domnule Mișa, spuneți pe această cale că, dacă un domn care candidează la o funcție de rector vrea să-și facă campanie, să-și facă la el în familie cu mesaje de genul ăsta”, a spus Tudose.

„Domnule prim-ministru, este o știre falsă, am discutat, o să dăm și un comunicat de presă în acest sens, au ieșit deja domnii Sorin Cîmpeanu și Mihnea Costoiu să infirme știrea, să spună că este falsă. Noi am avut discuții și cu reprezentanții universităților, cu reprezentanții Ministerului Cercetării, cu toți cei din învățământ, a fost o solicitare a dânșilor de a da posibilitatea să utilizeze o parte din bani pe o destinație pe care tot dânșii au ales-o. Deci, dânșii utilizează banii proprii acolo unde doresc, în rest este o știre falsă care dorește doar să intoxice opinia publică”, a afirmat Mișa.

Potrivit unor informații apărute în presă, profesorul universitar Marian Preda de la Facultatea de Sociologie din cadrul Universității București ar fi avertizat că Guvernul va naționaliza banii din fondurile proprii ale universităților pentru a putea plăti salariile cadrelor didactice din acest sector, informează Agerpres.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă