Tudorel Toader spune că a luat o decizie în privinţa lui Kovesi: ”Urmează să o formalizez”

5 ianuarie 2018, 14:58

”Este o decizie pe care am luat-o. Este o decizie pe care urmează să o formalizez în limitele competenţelor mele legale”, a declarat Toader, la finalul ședinței CSM, întrebat cu privire la o posibilă revocare din funcţie a Laurei Codruţa Kovesi.

Toader a subliniat însă că nu ministrul Justiţiei face revocarea din funcţie, scrie Agerpres.

”Nu ministrul Justiţiei revocă, el cel mult propune, de revocat a fost preşedintele, îl întrebaţi pe dânsul”, a arătat Toader.

Întrebat dacă anul acesta va fi linişte în ceea ce priveşte justiţia, el a răspuns: ”Liniştea ne-o facem noi. Viaţa are dinamica ei – şi viaţa socială, şi viaţa dumneavoastră, şi a mea personală, şi a fiecăruia dintre noi. Viaţa juridică are, la rândul ei, o altă dinamică, trebuie să credem cu toţii, să sperăm că mergem pe calea cea bună”.

După controlul efectuat anul trecut de Inspecţia Judiciară la DNA, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a afirmat că el este cel care va formula concluzia raportului întocmit după verificări, adăugând că, în condiţiile în care opiniile membrilor comisiei de control au fost împărţite, lui îi revine rolul de ”a înclina balanţa” către o concluzie finală.

Tot la ieșirea de la ședința CSM, mninistrul Justiției , întrebat dacă îl evită pe președintele Klaus Iohannis, a răspuns: ”Să fugi e una, să eviți e alta”.

”Să ne respectăm atribuţiile legale şi constituţionale. Ministrul face o propunere, Guvernul, comisia specială, Parlamentul adoptă, preşedintele trimite la reexaminare, preşedintele poate să critice la CCR, după care este obligat să promulge, legea este în vigoare şi se aplică aşa cum este ea”, a mai spus Toader.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite