Tudorel Toader şi Augustin Lazăr au plecat din funcţii în aceeaşi zi

25 aprilie 2019, 20:15

Înainte să părăsească ministerul Justiției, Tudorel Toader a ținut o scurtă declarație. Și a dat ochii cu jurnaliștii cărora le-a ridicat acreditarea.

Cine a mutat pupitrul? Nici nu am plecat bine și s-a schimbat? Dacă e să reproșez ceva așa ca un bilanț de o frază… V-am îndemnat să vedeți forma actualizată a raportului de activitate. Dacă e să-mi reproșez ceva este că la fel ca în orice loc se putea mai mult și mai bine, a spus fostul ministru al Justiției, Tudorel Toader.

Ministrul interimar de la Justiție Ana Birchall și-a preluat mandatul.

Și procurorul general Augustin Lazăr și-a încheiat mandatul de 3 ani în fruntea Parchetului General. Ministrul Tudorel Toader i-a cerut revocarea încă din septembrie, însă, până la urmă, Lazăr și-a dus mandatul la capăt.

El a candidat pentru a ocupă din nou funcția, dar a fost refuzat după izbucnirea scandalului potrivit căruia în anii 80 a refuzat eliberarea condiționată din penitenciarul Aiud a disidentului anticomunist Iulius Filip.

În mesajul de final a apreciat că și-a îndeplinit obiectivele și a vorbit despre finalizarea dosarelor Revoluției și Mineriadei. Peste câteva zile, fostul procuror general se pensionează. Președintele Klaus Iohannis a semnat decretul. Augustin Lazăr va avea o pensie de 27 de mii de lei.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite