Tudorel Toader, explicaţii la partid. Sorin Grindeanu: “Nu cred că are o problemă să explice în coaliţie decizia”

3 aprilie 2017, 14:11

Preşedintele PSD a declarat într-o emisiune de televiziune că evaluarea pe care ministrul Justiţiei le-a făcut-o procurorilor şefi Augustin Lazăr şi Codruţa Kovesi va fi analizată în coaliţia de guvernare.

Va fi o discuţie de principiu şi nu va viza neapărat menţinerea lui Tudorel Toader în funcţie, a precizat Liviu Dragnea.

Nu e clar dacă ministrul Tudorel Toader va fi invitat la şedinţa pe care conducerea PSD o va avea în această săptămână cu parlamentarii partidului, la Sinaia.

Premierul Sorin Grindeanu, care va fi prezent, spune că nu este deocamdată la curent cu ordinea de zi a întâlnirii.

“Nu domnul Tudorel Toader e supus evaluării. Domnul Tudorel Toader a făcut o evaluare a ceea ce a însemnat activitatea sau modul în care şi-au desfăşurat activitatea Parchetul General şi DNA-ul. Eu nu cred că nu are o problemă domnul ministru să meargă să explice deciziile pe care le ia”, a declarat premierul Sorin Grindeanu.

Întrebat dacă i se pare normal ca o evaluare făcută de un specialist să fie evaluată de partid, primul ministru a răspuns: „Dar nu cred că e vorba despre aşa ceva şi nu despre asta discutăm”.

Potrivit unor surse din partid, în PSD există o stare de nemulţumire faţă de evaluarea ministrului Justiţiei şi faţă de decizia de a-i păstra în funcţii pe Augustin Lazăr şi Codruţa Kovesi.

Unele voci au cerut chiar schimbarea lui Tudorel Toader.

Liviu Dragnea spune însă că decizia îi aparţine exclusiv premierului.

Liderul PSD a anunţat o evaluare proprie a activităţii guvernului la sfârşitul acestei săptămâni, dar a amânat discuţia despre o eventuală remaniere pentru la vară.


Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă