Tudorel Toader anunţă că se va întâlni cu preşedinţii curţilor de apel, dar şi cu toţi procurorii cu funcţii de conducere

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat sâmbătă că se va întâlni cu preşedinţii curţilor de apel și că va participa pe 28 septembrie la adunarea acestora, care va avea loc la Suceava. De asemenea, Toader va participa la o dezbatere cu ”toţi procurorii cu funcţii de conducere, indiferent de nivelul parchetului în care îşi desfăşoară activitatea”, transmite News.ro.

15 Septembrie 2018, 20:00 (actualizat 15 Septembrie 2018, 20:02) Știrile TVR |
Ministrul Justiției, Tudorel Toader / FOTO: CRISTIAN NISTOR / AGERPRES FOTO, foto.agerpres.ro

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a postat pe Facebook un mesaj intitulat "Din capitolul «Întrevederi cu magistraţii»", în care a precizat că a participat în 18 mai 2018 la adunarea anuală a preşedinţilor de tribunale, desfăşurată la Târgu Jiu. Toader anunţă că se va afla pe 28 septembrie la Suceava, unde va participa la adunarea preşedinţilor curţilor de apel.

"10 octombrie 2018 - voi participa la dezbaterea cu toţi procurorii cu funcţii de conducere, indiferent de nivelul parchetului în care îşi desfăşoară activitatea. Organizarea acestei întrevederi, care urmează să aibă loc în Bucureşti, a fost stabilită în data de 8 august, în cadrul discuţiilor avute cu Augustin Lazăr, Anca Jurma şi Felix Bănilă!", arată ministrul în mesajul postat pe Facebook.

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât în şedinţa din 4 septembrie "iniţierea demersurilor în vederea organizării unei întâlniri de lucru a Secţiei pentru procurori cu ministrul Justiţiei şi procurorii generali ai parchetelor de pe lângă curţile de apel".

Pe 30 august, aproape 200 de procurori şi de judecători au transmis o scrisoare deschisă ministrului Justiţiei Tudorel Toader, prin care şi-au exprimat îngrijorarea faţă de declaraţiile sale referitoare la activitatea Ministerului Public.

Ei au susţinut că afirmaţiile ministrului pot aduce prejudicii societăţii în plan intern, dar şi la nivel internaţional, şi şi-au exprimat susţinerea faţă de procurorul general Augustin Lazăr, în contextul declanşării procedurii de evaluare a activității sale.

Reacţia magistraţilor a venit după ce ministrul Justiţiei a declarat că decizia de evaluare a procurorului general Augustin Lazăr nu a venit din senin, ci a observat, de-a lungul timpului, că Ministerul Public s-a îndepărtat "de la rolul constituţional pe care îl are, de la rolul de garantare a drepturilor cetăţenilor".

A doua zi, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a reacţionat,  apreciind că astfel de afirmaţii sunt grave pentru justiţie şi pun la îndoială credibilitatea instituţiei.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 35°C 36°C
IASI 36°C 37°C
CLUJ 34°C 35°C
CONSTANTA 27°C 29°C
CRAIOVA 35°C 36°C
BRASOV 32°C 32°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI