Tudorel Toader: S-a agreat ideea ca amnistia şi graţierea să fie ultima soluţie de îndreptare a respectivelor abuzuri

17 decembrie 2018, 09:00

Ministrul Justiției i-a răspuns liderului PSD care se întreba ce soluții sunt pentru îndreptarea unor presupuse abuzuri din Justiție.

Judecătorul Cristi Danileț a explicat care este diferența între amnistie și grațiere.

Ministrul Justiției anunța săptămâna trecută că pregătește o ordonanță de urgență pentru modificarea codurilor penale. În vară, tot el spunea că Guvernul ar putea emite o ordonanță pentru revizuirea sentințelor date pe baza unor probe obținute pe baza protocoalelor dintre SRI și parchet.

 

„După cele discutate acolo în şedinţă, de fapt aţi văzut că nu s-a pus problema unui vot, nu s-a pus problema unei decizii. Şi o nuanţă pe care, sigur, dumneavoastră aţi reţinut-o: chiar acolo, în Consiliul acela, s-a spus că, dacă există alte soluţii, legislative evident, de îndreptare a abuzurilor comise, evident şi normal s-a exprimat acordul cu respectivele soluţii. Dacă nu, s-a agreat ideea ca amnistia şi graţierea să fie ultima soluţie de îndreptare a respectivelor abuzuri. (…) Reflectăm, analizăm şi când ajungem la o concluzie vă comunicăm”, a declarat Toader, la Ministerul Justiţiei.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite