Tudorel Toader, încă o şansă de la PSD. Liviu Dragnea așteaptă ca în două săptămâni ministrul Justiției să prezinte ordonanțele

11 martie 2019, 19:44

Premierul Viorica Dăncilă și președintele PSD, Liviu Dragnea, au declarat că la ședința săptămânală a social-democraților nu s-a discutat despre Tudorel Toader.

Premierul susține că ministrul Justiției nu i-a prezentat până acum textul ordonanțelor aşteptate de social-democraţi: una referitoare la completurile de 5, alta pentru codurile penale.

Viorica Dăncilă, premierul României: Nu am văzut textul ordonanței, când o să-l văd vom decide. Cred că, în ultima perioadă, singurul nostru subiect a fost cel legat de Justiție. Pe mine, ca și prim ministru, pe lângă justiție, mă preocupă și problemele economice.

În schimb, Liviu Dragnea a declarat că a discutat în ultimele zile cu partenerul de coaliție Călin Popescu-Tăriceanu despre portofoliul Justiției.

Tudorel Toader are de trecut testul moțiunii simple de la Camera Deputaților, amânată deocamdată.

Liviu Dragnea, preşedintele PSD: Domnul Călin Popescu-Tăriceanu mi-a spus un lucru firesc, de bun simț. Ministrul Justiției e asumat de PSD, e pe locurile PSD-ului, deci nu poate ALDE, cum nici PSD nu poate să impună să fie păstrat sau să fie remaniat un ministru de la ALDE. Sper că luna martie să fie ultima lună în care mai discutăm despre aceste subiecte parazite.

Și tot în luna martie, susține președintele PSD, ar trebui dat votul asupra solicitării DNA privind începerea urmăririi penale a președintelui Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu.

Dar, după repetate amânări, conducerea Senatului a decis ca, la începutul lunii aprilie, comisia juridică să adopte o poziție privind cererea procurorilor și să o înainteze plenului.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite