Tudorel Toader, despre înregistrările cu Codruța Kovesi: Nu am pârghiile necesare pentru a le verifica.Inspecția Judiciară s-a autosesizat

19 iunie 2017, 10:21

Purtătorul de cuvânt al Inspecției Juriciare a precizat că sesizarea a fost înregistrată la Direcția de Inspecție judiciară pentru procurori, care urmează să efectueze verificări prealabile pentru a stabili dacă există indicii cu privire la săvârșirea vreunei abateri disciplinare.

Ministrul demisionar al Justiției, Tudorel Toader, a afirmat luni că nu are pârghiile necesare pentru a verifica veridicitatea înregistrărilor în care apare procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, adăugând că va apela la Inspecția Judiciară pentru acest lucru.

„Am auzit și eu aseară în spațiul public această dezbatere, această controversă destul de puternică, destul de intensă cu privire la acele dialoguri pe care le-ar fi purtat doamna Kovesi. Ca ministru al Justiției nu am pârghiile necesare pentru a verifica eu veridicitatea înregistrărilor, veridicitatea conținutului acelor înregistrări. Ce pot să fac eu ca ministru al Justiției, și am spus aseară, voi urca acum în birou, voi aștepta să se facă ora 8,30 când începe programul, voi chema de la direcția de resort, vom sesiza Inspecția Judiciară pentru a verifica veridicitatea acelor interceptări”, a declarat Tudorel Toader luni, la intrarea în sediul Ministerului Justiției.

Pe de altă parte, purtătorul de cuvânt al Direcției Naționale Anticorupție, Livia Săplăcan, a declarat că înregistrarea apărută în spațiul public, în care șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, ar da ordine procurorilor din subordinea sa ”să ajungă la premier”, conține fragmente în care au fost intercalate sintagme menite să distorsioneze conținutul celor spuse.

”Înregistrarea conține fragmente care au fost rostite de procurorul șef în mod public ori la ședințele de lucru cu procurorii unei secții operative. Între fragmentele respective au fost intercalate o serie de sintagme care nu îi aparțin și care sunt menite să distorsioneze grav conținutul celor spuse”, a declarat  purtătorul de cuvânt al DNA, citat de Agerpres.

O înregistrare în care șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, ar da ordine procurorilor din subordinea sa ”să ajungă la premier”, a fost difuzată duminică, de postul Antena 3.   În înregistrare, șefa DNA vorbește cu procurorul Jean Uncheșelu.  Sursa înregistrărilor cu Laura Codruța  este postul România TV.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite