Tudorel Toader, atacat din toate părțile la dezbaterea moțiunii simple pe Justiție. F. Iordache: Atunci când consideri că ai greșit, îți dai demisia, sau există posibilitatea remanierii

5 martie 2019, 20:04

Deputații PNL și USR i-au cerut demisia lui Tudorel Toader într-o moțiune simplă și l-au acuzat că a pactizat cu puterea, pentru a proteja interesele unor lideri acuzați de corupție.

Ioan Cupșa, deputat PNL: „Ați participat la modificarea legislației penale pentru a proteja infractorii și ați pus, astfel, în pericol toți cetățenii onești, întreaga ordine de drept din România„.

Surpriza a venit de la social democrați, care au criticat modificările aduse de Tudorel Toader Ordonanței 7.

Florin Iordache, vicepreședintele Camerei Deputaților: „Domnule ministru, înainte de a da lecții la televizor, ar fi mult mai bine dacă ați urma exemplul pe care l-a dat doamna prim-ministru Viorica Dăncilă și a reușit, în urma consultărilor, să dezamorseze această criză artificială din justiție. (…) Am înțeles că tot ceea ce ați făcut dvs. a fost bine și ce e rău e în Parlament. Eu aș spune nu. (…) Nu vă bazați pe noi pentru a trece această moțiune (…) simplă. Nu, vă spun ceva, în PSD sunt două chestiuni foarte clare – atunci când consideri că ai greșit, îți dai demisia din funcția de ministru, sau există posibilitatea remanierii„.

Ministrul nu a mai fost lăsat să răspundă criticilor.

Dacă n-ai capacitatea să îți îndeplinești misiunea pe care o ai, te duci acasă. Adică trebuie să faci distincție dintre, cum să zic eu, competențele legale pe care le ai de îndeplinit, să ai puterea să ți le îndeplinești și atâta tot„, le-a declarat Tudorel Toader jurnaliștilor pe hol, după dezbateri.

Votul se va da miercuri.

Chiar dacă moţiunea ar fi adoptată, premierul decide dacă ministrul va fi demis sau nu.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş

Dezbaterea moțiunii simple împotriva ministrului Marcel Boloș