TELEJURNAL REGIONAL

Tu știi ce aer respiri? Craiovenii pot verifica pe internet care sunt parametrii din zona în care locuiesc

Daca aveti suspiciuni că aerul pe care il respirați este poluat, puteți verifica pe internet care sunt parametrii din zona în care locuiți. Acest lucru este posibil grație unui proiect la care a participat Facultatea de Fizică din cadrul Universității din Craiova.

09 Martie 2021, 11:08 (actualizat 09 Martie 2021, 11:42) Știrile TVR |
"Tu știi ce respiri?"
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Craiova beneficiază de o adevărată reţea independentă de senzori și stații meteo pentru monitorizarea calității aerului. În total, 13 senzori și trei stații meteo vor furniza date care să ne arate ce fel de aer respirăm. Până acum au fost montați 10 senzori care furnizează deja informații pe platforma informatică. Craiovenii sunt încântați de proiect și consideră că eforturile pentru un aer mai curat ar trebui să fie mai mari.

La proiect au participat studenţii Universităţii din Craiova, de la Departamentul de Fizică, dar și peste 300 de elevi ai unor licee din Oltenia. Șapte licee craiovene și Universitatea din Craiova au câte un senzor, iar ceilalți doi se află la persoane private care locuiesc în Craiova, pentru acoperirea integrală a zonelor de interes pentru poluare.

Poluarea atmosferică înseamnă prezența particulelor în suspensie și a gazelor nocive. În număr mare, aceste particule îmbolnăvesc și chiar ucid persoanele vulnerabile. Oltenia ocupă locul al II-lea, în țară, la incidența bolilor ischemice ale inimii şi accidente cerebrovasculare și locul al III-lea la incidența bolilor pulmonare obstructive. Calitatea aerului poate fi monitorizată în orice moment pe site-ul clearaircraiova.ro

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN TELEJURNAL REGIONAL
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 19°C 11°C
IASI 15°C 7°C
CLUJ 11°C 4°C
CONSTANTA 16°C 12°C
CRAIOVA 13°C 10°C
BRASOV 14°C 3°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI