Trupurile celor trei turiști dispăruți în Masivul Făgăraș au fost găsite

11 aprilie 2018, 09:03

Trupurile celor trei turiști au fost aduse la baza muntelui, în zona Sâmbăta de Sus, urmând ca medicii legişti să stabilească cauza deceselor. Operațiunea a fost extrem de dificilă.

Cei trei turişti din Iaşi, dispăruţi în Masivul Făgăraş, sunt bărbaţi cu vârsta de 62, 64 şi, respectiv, 18 ani. Dispariţia lor a fost sesizată la începutul lunii aprilie de către un preot de la Mănăstirea Breaza, de lângă Făgăraş, care a anunţat că o maşină cu care cei trei bărbaţi au ajuns în zonă stă nemişcată de câteva zile.

Căutările turiştilor au început săptămâna trecută, dar vremea nefavorabilă şi avalanşele din ultima perioadă nu au permis ca salvamontiştii şi jandarmii montani să acţioneze în fiecare zi.

Abia sâmbătă, cu o zi înainte de Paște și la o săptămână după ce cei trei plecaseră pe munte, salvatorii au putut survola zona.

Au observat urme la Moşuleasa, dar și semnele unei avalanșe la Viştea Mare.

După 3 zile de căutări au localizat primul turist. La scurt timp a fost văzut încă un turist în aceeași zonă. Din primele date, se pare că victimele s-au abătut de la traseu și, cel mai probabil, au fost surprinse de o avalanșă.

Zona în care au murit cei trei este interzisă pe perioada iernii. În Munții Făgăraș este risc de avalanșa de grad 4.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Trei vești proaste despre vacanțele de anul acesta

România a pierdut un milion de turiști străini, în ultimii patru ani