Trupul neînsuflețit al Tamarei Buciuceanu Botez va fi depus joi la Bulandra. "Drama se joacă singură, pentru comedie este nevoie de ceva în plus, Dumnezeu mi-a dat acel ceva"

E doliu în lumea artiştilor şi în sufletele tuturor iubitorilor de teatru. După 60 de ani de roluri memorabile, România se desparte de una dintre marile sale actrițe. Tamara Buciuceanu lasă în urmă personaje pe care le-a însuflețit cu talent și dragoste de public. Toţi cei care vor să îi aducă un ultim omagiu o pot face joi, la Teatrul Bulandra, sala Toma Caragiu. Vineri dimineață, sicriul va fi dus la Biserica Sf. Gheorghe Nou.

16 Octombrie 2019, 11:03 (actualizat 16 Octombrie 2019, 20:10) |
Doliu și lacrimi pentru Tamara Buciuceanu
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Indiferent dacă a intrat în rolul profesoarei Isoscel, în cel al Coanei Chiriţa sau al oricărui alt personaj din imensul palmares de peste 1.500 de roluri jucate în teatru şi film, Tamara Buciuceanu-Botez a îmbrăcat în primul rând haina profesionalismului.

A jucat comedie, e adevărat, dar cu o disciplină fier. Şi asta din respect pentru public!

"Drama se joacă singură, pentru comedie este nevoie de ceva în plus, Dumnezeu mi-a dat acel ceva în plus", spunea Tamara Buciuceanu.

Nu întârzia niciodată, iar textele le ştia dumnezeieşte. Era o perfecţionistă şi o profesionistă.

În cei 65 de ani de carieră, Tamara Buciuceanu a jucat în multe teatre. Mulți dintre colegii de scenă i-au devenit prieteni. Oameni care deja îi simt lipsa.

Adeptă a unui fel de teatru care "într-o seară te face să râzi, iar în alta să plângi, dar întotdeauna te pune să gândeşti", Tamara Buciuceanu-Botez a fost un artist complex. Putea să joace când tandru, când puternic, când comic, când dramatic, când operetă, când revistă. Puterea de adaptare şi-a luat-o mereu din dragostea infinită pentru teatru.

Publicul a iubit-o, iar asta a alimentat-o cu forţă până acum câţiva ani, când a simţit că nu mai poate.

Aplauzele au fost mereu premiile ei preferate. Ultimele îi mai pot fi oferite joi, la Teatrul Bulandra, Sala Toma Caragiu.

A murit Tamara Buciuceanu Botez. Actriţa avea 90 de ani şi era internată în stare gravă la Spitalul Elias

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 16°C 16°C
IASI 15°C 17°C
CLUJ 12°C 12°C
CONSTANTA 13°C 14°C
CRAIOVA 14°C 14°C
BRASOV 12°C 13°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI