Trupele rock au început să vândă măști de protecție a feței

Trupele rock vând măști de protecție
Trupele rock vând măști de protecție
22 aprilie 2020, 21:06

Trupa My Chemical Romance a scos la vânzare un stoc de măşti pe care le concepuse cu mult înainte de startul pandemiei, pentru un show care nu a mai avut loc. Acum, măştile sunt vândute în interes caritabil, pentru un fond dedicat angajaţilor din industria muzicii care şi-au pierdut slujbele din cauza crizei provocate de pandemia de COVID-19.

Membrii formaţiei au ţinut însă să sublinieze că măştile din pânză oferă o protecţie minimă celor care le-ar purta.

Megadeth oferă măşti cu mascota ei, Vic Rattlehead, oricărei persoane care face o comandă în magazinul online, o parte din încasări fiind donată, potrivit BBC.

De asemenea, măşti chirurgicale cu logoul Korn au fost disponibile pe site-ul oficial al formaţiei, dar stocul a fost epuizat. Membrii formaţiei au promis că vor aduce un nou stoc.

Industria de merchandising, evaluată la 3,5 miliarde de dolari anul trecut, a răspuns rapid cererii de măşti pentru faţă.

Dacă iniţial măştile pentru faţă erau asociate cu o imagine negativă, a fricii, în prezent sunt un accesoriu obligtoriu şi mulţi estimează că vor deveni un accesoriu şi în modă, similar bandanelor folosite în festivaluri de fani pentru a se proteja de praf.

Potrivit Centrului European pentru Control al Bolilor, măştile refolosibile, fabricate din pânză, nu numai că oferă un nivel de protecţie scăzut, dar pot creşte riscul de infectare.

 

Sursa: Mediafax

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite